Kulturfestivalen blir spektakulär luftballongcirkus

Publicerad:

Tittar du upp i luften kan du – om du har tur – se en spektakulär luftballongcirkus. Det är Stockholms kulturfestival i sin mest kreativa och omöjliga form någonsin.

Två luftballonger svävar just nu över Stockholm de kvällar som väder och vind tillåter. De är fyllda med akrobatik, musik, mod och drömmar. Ballongernas stillhet och cirkuskonstens explosivitet ställs mot och med varandra.

Föreställningen Pust är en poetisk och nervkittlande hyllning till cirkuskonstens tidlösa innovationskraft. Flyktig som en vindpust svävar föreställningen fram över Stockholm när väder och vind tillåter det, fram till den 31 augusti.

– När Stockholms Kulturfestival för andra året i rad tvingades ställa om blev längtan efter publiken överväldigande. Vi ville skapa något stort och spektakulärt och visa att publiken inte är bortglömd. En idé föddes att flytta hela festivalen upp i luften, säger Philippa Staffas, konstnärlig chef på Stockholms kulturfestival.

– Tanken kändes omöjlig, men blev ändå svår att släppa ifrån sig. Vi ringde Cirkus Cirkör och luftballongföretaget Peak Experience. De tre modiga och kreativa aktörerna bestämde att det omöjliga skulle göras möjligt.

När flyger luftballongerna?

Pust ges de kvällar när väder och vind tillåter det, fram till den 31 augusti 2021. Luftballongerna styrs av väder och vind, så föreställningen Pust blir till sin natur oförutsägbar. Titta uppåt – har du tur passerar luftballongerna just dig.

Bakom föreställningen står Stockholms Kulturfestival, Cirkus Cirkör och Peak Experience.