Välkommen till nya Liljevalchs+

Publicerad:

Nu kan du besöka Liljevalchs+, den nya tillbyggnaden bredvid Carl Bergstens klassiska rosa byggnad från 1916.

Det nya huset i tre våningar är "ett konstverk för konst", signerat arkitekt Gert Wingårdh i samarbete med glasformgivaren Ingegerd Råman. Med sin fasad av 6 860 transparenta glasbottnar tar anläggningen glittrande plats i det offentliga rummet.

– Det är med stor tacksamhet som vi på Liljevalchs idag öppnar våra portar för alla stockholmare att se och trivas i Liljevalchs+. Nu är anläggningen en unik helhet, gamla kära Liljevalchs och Blå Porten har renoverats och så nytillskottet Liljevalchs+ som tar oss in i framtiden. Vad mer kan man begära som konsthallschef, säger Mårten Castenfors.

Med tillbyggnaden får stockholmarna och stadens besökare dessutom en ny restaurang och en ny stor butik.

Aktuella utställningar på Liljevalchs

Samtidigt med invigningen öppnade också fyra utställningar kring betong, glas och papper av Gert Wingårdh, Ingegerd Råman och Bea Szenfeld. En film om tillkomsten av Liljevalchs+ av Kajsa Andersö och Tomas Boman går också att se.

Parallellt fortsätter Vårsalongen 2021 i det gamla huset till och med den 22 augusti.

Eftersom pandemin fortsätter prägla året, håller Liljevalchs fortfarande strikta regler för avstånd och insläpp. Förboka gärna ditt besök, länk finns på Liljevalchs hemsida. Biljetter gäller till alla utställningarna.