Sommarkonsert med Lamine Cissokho

Datum:

Tid:

Plats: Skarpnäcks kulturhus, Skarpnäcks allé 25

Skarpnäcks kulturhus bjuder på musik från utomhusscenen. Det blir vacker och magisk musik som berör på djupet. Välkommen!

Lamine Cissokho tillhör eliten bland koraspelarna. I sann och skön världsmusikanda tillåter han sig utflykter in i många andra traditioner än sin egen och skapar nya och spännande möten mellan mandingo låtar och svensk folkmusik, orientalisk musik och jazz. Koran, hans instrument är en 22-strängad afrikansk harpa.

Lamine Cissokho bär på en hundraårig sång- och berättartradition som tagit honom på turnéer och till festivaler över hela världen, varav i Sverige där han är bosatt sedan flera år tillbaka.

Lamine Cissokho är ättling till en familj av Mandingogrioter från Senegal, en familj av välkända musiker vars traditioner går tillbaka till 1400-talet. Varje familjemedlem bevarar sitt musikaliska arv genom att överföra sin kunskap och sina musikaliska talanger till nästa generation. 

Anmälan

Ingen anmälan krävs. Det är bara att komma förbi. Evenemanget är gratis.